Εύκολες συνταγές με μήλα

Παντζαροσαλάτα με μήλα και ρέγγα

Μια ιδιαίτερα εύκολη και πρωτότυπη εκδοχή της αγαπημένης μας παντζαροσαλάτας εμπλουτισμένη με ρέγγα, είναι η γερμανικής καταγωγής Heringssalat. Η συγκεκριμένη ρεγγο-παντζαροσαλάτα παραδοσιακά κοσμεί τα πρωτοχρονιάτικα τραπέζια της Γερμανίας, αλλά αποτελεί και ένα πρώτης τάξης ορεκτικό ή σαλάτα για το καθημερινό σας τραπέζι. Για να την φτιάξετε θα χρειαστείτε 3-4 φιλέτα ρέγγας, ½ κιλό παντζάρια βρασμένα, ½ κιλό τουρσιά ανάμικτα, 1 ξινόμηλο κομμένο σε κυβάκια, 3-4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα και μισό γιαούρτι. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και 2 σκελίδες σκόρδο που ταιριάζουν πολύ με τις συγκεκριμένες γεύσεις.

Waldorf salad

Η συγκεκριμένη σαλάτα κατάγεται από την Αμερική και είναι τόσο δροσερή και νόστιμη που μπορεί να απογειώσει ακόμα και το πιο «στεγνό» κρέας. Παραδοσιακά φτιάχνεται με πράσινα μήλα, σέλινο, καρύδια, μπόλικο μαρούλι και μια γενναία δόση μαγιονέζας. Η ιστορία της ξεκινά τη δεκαετία του 1890 στο ξενοδοχείο Waldorf της Νέας Υόρκης, από όπου πήρε και το όνομά της. Πολλοί συνηθίζουν να προσθέτουν στη σαλάτα ψητό κοτόπουλο ή γαλοπούλα και να τη μετατρέπουν σε κυρίως γεύμα.

 

Σούπα με καρότα και μήλα

Ένας υπέροχος συνδυασμός για να φτιάξετε μια λαχταριστή σούπα, είναι να αναμίξετε καρότο μαζί με μήλο και πατάτα. Ο συνδυασμός αυτός αφήνει μια ήπια γλυκιά γεύση και σου φτιάχνει τη διάθεση. Μπορεί να συνδυαστεί εξαιρετικά επίσης με blue cheese. Για να φτιάξετε τη σούπα σας θα χρειαστείτε 1 κιλό καρότα, 3 ξινόμηλα, 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, 2 λίτρα ζωμό λαχανικών (ή εναλλακτικά 2 κύβους λαχανικών σε 2 λίτρα νερού), λίγο λεμόνι και λίγο τσίλι αν σας αρέσουν οι καυτερές γεύσεις.

Pancakes με μήλο

Όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε πολύ τα αμερικανόφερτα pancakes και πολλές φορές ζηλεύουμε τις ταινίες στις οποίες οι πρωταγωνιστές τα καταβροχθίζουν μανιωδώς στο κρεβάτι για πρωινό μαζί με τόνους σιρόπι maple και καρύδια. Ξέρατε όμως, ότι τα pancakes δεν καταναλώνονται μόνο για πρωινό, αλλά και όλες τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας; Με bacon, ζαμπόν, τυρί και ό,τι άλλο σας αρέσει, μπορεί να συνοδεύσει ιδανικά τα pancakes. Μια εξαιρετική συνταγή επιτάσσει την προσθήκη πολτού από μήλα στη ζύμη και το αποτέλεσμα είναι άκρως γευστικό και αφράτο. Για να φτιάξετε pancakes με μήλο ανακατέψτε 2 αυγά, 1 ½ ποτήρι πλήρες γάλα, 2 κούπες αλεύρι, 1 κοφτό κουταλάκι baking powder, 3 κουταλιές ζάχαρη, τον πολτό από 2 κόκκινα μήλα και λίγο αλάτι.

 

Χοιρινό με μήλα

Η γλυκόξινη γεύση του μήλου ταιριάζει υπέροχα με το κρέας και κυρίως το χοιρινό. Για αυτό το λόγο, πολύ συχνά στα εστιατόρια συνοδεύουμε το κρέας μας με πουρέ μήλου. Για να φτιάξετε χοιρινό με μήλα, μπορείτε να προτιμήσετε καλύτερα ψαρονέφρι, που είναι πιο στεγνό κρέας χωρίς πολλά λίπη και η γεύση του ταιριάζει αρμονικά με το μήλο. Για 1 κιλό κρέας, θα χρειαστείτε 2 κρεμμύδια σε φέτες κι ένα κουταλάκι ζάχαρη για να τα καραμελώσετε, 3 μήλα και ½ λίτρο χυμό μήλου ή μηλίτη.

Strudel

Το αγαπημένο γλυκό της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης είναι αναμφισβήτητα το strudel. Η βασική του εκδοχή είναι με γέμιση μήλου, αλλά θα το συναντήσετε και με άλλα φρούτα. Κατάγεται από την Ουγγαρία, αλλά τιμάται καθημερινά και σε άλλες χώρες όπως η Αυστρία, η Γερμανία, η Τσεχία, η Πολωνία κ.α. Η λέξη strudel είναι γερμανική και σημαίνει δίνη. Το όνομα προήλθε προφανώς από το σχήμα του γλυκού που είναι τυλιγμένο σαν ρολό. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα τραγανό φύλλο με γέμιση από μήλα και κανέλα, πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη. Για να το φτιάξετε χρειάζεστε 1 φύλλο σφολιάτας, 5 μήλα, 3 κουταλιές βούτυρο, 3 κουταλιές μαύρη ζάχαρη, μπόλικη κανέλα και ζάχαρη άχνη.

 

Muffins με μήλα

Τα λατρεμένα αυτά μικρά κεικάκια μπορούν να γίνουν με αμέτρητες παραλλαγές. Μια από αυτές είναι η εποχική συνταγή των muffins με μήλο. Μυρίζουν μήλο και κανέλα και είναι ιδανικά υγρά στο εσωτερικό τους. Για να τα φτιάξετε χρειάζεστε 2 φλιτζάνια φαρίνα, 1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη, 1 κουταλάκι baking powder, ½ κουταλάκι αλάτι, 2 αυγά, μια βανίλια , 2 μήλα τριμμένα και λίγη κανέλα.

Eviabest.gr

Μπορείτε να στείλετε τις δωρεάν αγγελίες, τα νέα σας και τις καταγγελίες σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Ιστότοπος: www.eviabest.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.