Η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος υποδέχθηκε και εόρτασε τον Άγιο Νεκτάριο

Η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος υποδέχθηκε και εόρτασε τον Άγιο Νεκτάριο – Άνθρωπο της υπομονής χαρακτήρισε τον Άγιο ο Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος.

 

Τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021, στα προπύλαια του πανηγυρίζοντος Ενοριακού Ι. Ναού Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδος Κλήρος και Λαός της Πόλεως με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, υποδέχθηκαν ιερό απότμημα εκ των λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου, το οποίο εκόμισε και προσέφερε στην Ενορία, εντός περίτεχνης λειψανοθήκης, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος-Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος, αμέσως μετά, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο κ. Αγαθάγγελο για την ανεκτίμητη και ιστορική προσφορά του προς την τοπική μας Εκκλησία, που από τούδε στολίζεται και με την σωματική παρουσία του Αγίου Νεκταρίου, διά του ιερού του λειψάνου, το οποίο θα φυλάσσεται στον φερώνυμο του Αγίου Νεκταρίου Ι. Ναό, ως θησαυρός και πηγή αγιασμού και ευλογίας για κάθε πιστό. Αναφερθείς δε στην προσωπικότητα του Αγίου Νεκταρίου, χαρακτήρισε τον Άγιο, ως άνθρωπο της υπομονής, που μέσα από τις μαρτυρικές δοκιμασίες και τις θλίψεις της ζωής του, έγινε κοινωνός του σταυρικού πάθους του Χριστού και μέτοχος της δόξας Του.

Πριν την απόλυση, στη σύντομη αντιφώνησή του ο Πανιερώτατος, ανέφερε συγκινημένος τα σημάδια της παρουσίας του Αγίου Νεκταρίου στη ζωή του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Άγιος τον κυνηγά με την ευλογία και την προστασία του.

Την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021, κυριώνυμη ημέρα της εορτής του Αγ. Νεκταρίου, ο Σεβασμιώτατος, μετέβη στον Ι. Ν. Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδος, όπου υποδέχθηκε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη στην Θεία Λειτουργία. Συλλειτουργοί των Αρχιερέων ήταν οι Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως, Νικηφόρος Ευσταθίου-Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, Τιμόθεος Μπαϊμπάκης, Ιωάννης Καραμούζης, Νεκτάριος Ευγενικός και Χριστόδουλος Μάνιας-Εφημέριος του Ι. Ν. Αγ. Νεκταρίου Χαλκίδος, και οι Διάκ. Νικόλαος Πριμηκύριος και Ευγένιος Τσάλλας.

Την διακονία του λόγου ανέλαβε ο Αρχιμ. Νικηφόρος Ευσταθίου, ο οποίος, αναφερθείς στην διαπαιδαγώγηση που εκ νεότητος έλαβε ο Άγιος Νεκτάριος, αλλά και στις κακοπάθειες που δοκίμασε στην επίσης νεαρή του ηλικία, ανέλυσε πώς ο Άγιος ξύπνησε την συνείδησή του να επιθυμεί συνεχώς τον Ιησού Χριστό και να ζει, αν και επίγειος, ως ουράνιος άνθρωπος.

Μεταξύ των εκκλησιασθέντων πιστών παρέστησαν και η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού Υποστράτηγός Δημήτριος Κωσταρέλος, ο Διευθυντής της Διευθύνσεως Πεζικού Υποστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου ο Αντιδήμαρχος Ανθηδόνας κ. Κωνσταντίνος Καρβούνης, η Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ κ. Τασούλα Μακαρώνα-Ψυχογιού και εκπρόσωποι άλλων Φορέων και Συλλόγων του τόπου.

Τα ιερά αναλόγια διηκόνησαν οι ιεροψάλτες τις Ενορίας Χρήστος Βενιζέλος, Σταύρος Καλαφάτης και Δημήτριος Θαλάσσης πλαισιούμενοι και από άλλους ιεροψάλτες της Πόλεως και μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλες τις εορτάζουσες και όλους τους εορτάζοντες, ενώ συνεχάρη τον Εφημέριο π. Χριστοδούλου και τους συνεργάτες, εθελοντές και εθελόντριες της Ενορίας, που είχαν προετοιμάσει άρτια την ιερά πανήγυρη, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως «Άγιος Τιμόθεος Ευρίπου» (97,7fm

Eviabest.gr

Μπορείτε να στείλετε τις δωρεάν αγγελίες, τα νέα σας και τις καταγγελίες σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Ιστότοπος: www.eviabest.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.