Εύκολο και γρήγορο

Για 8 άτομα

Μισό κιλό ρύζι γλασέ ή καρολίνα
300γρ. κρέμα γάλακτος
3 αυγά
Μισό κιλό διάφορα μαλακά τυριά
150 γρ. γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα
1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
10 κομμάτια λιαστή τομάτα
8 φέτες bacon κομμένο σε κύβους και ελαφρά σωταρισμένο
100 γρ. καλαμπόκι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κούπα corn flakes τριμμένα
3 κλωναράκια δενδρολίβανο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σωτάρουμε λίγο το bacon. Βράζουμε το ρύζι, το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τη σωτάρουμε. Επίσης σωτάρουμε το ξερό κρεμμύδι απαλά και μετά ρίχνουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Στεγνώνουμε από το λάδι τις λιαστές τομάτες και τρίβουμε τα τυριά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με το ρύζι και έπειτα ρίχνουμε τα τυριά για να γίνουν όλα ένα μίγμα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και την προσθέτουμε και αυτή στο μίγμα του ρυζιού.

Στρώνουμε σε πυρέξ και πατάμε καλά ώστε να γίνει μία στρώση (υπολογίζουμε περίπου) 5 πόντους. Από πάνω ρίχνουμε τριμμένη γραβιέρα και τα corn flakes τα οποία έχουμε χτυπήσει στο multi. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα το επάνω μέρος και να λιώσουν τα τυριά.

Για να ψηθεί καλά το ρύζι, στην αρχή ψήνουμε με αλουμινόχαρτο το φαγητό μας, και μετά από μισή ώρα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να γίνει τραγανό. Μόλις ψηθεί το αφήνουμε για μισή ώρα έτσι ώστε να κρυώσει λίγο για να μπορεί να κοπεί όμορφα σε κομμάτια.

Tips: Είναι ωραίο και σαν κυρίως πιάτο και σαν ορεκτικό. Το καλαμπόκι είναι προαιρετικό και μπορείτε να βάλετε στη θέση του ό,τι υλικό θέλετε εσείς. Δοκιμάζετε και συμπληρώνετε αλάτι εάν χρειάζεται.(Το ρύζι από μόνο του δεν είναι νόστιμο γι αυτό θέλει ενίσχυση από αλάτι και υλικά)

(Προετοιμασία 30 λεπτά)

Eviabest.gr

Μπορείτε να στείλετε τις δωρεάν αγγελίες, τα νέα σας και τις καταγγελίες σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Ιστότοπος: www.eviabest.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.