1οTEDx συνέδριο στην πόλη της Χαλκίδας

Στις 14 Μαΐου 2016, ημέρα Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί το 1οTEDx συνέδριο στην πόλη της Χαλκίδας που έχει σκοπό να διαδώσει νέες ιδέες, αλλά και να εμπνεύσει το κοινό που θα το παρακολουθήσει. Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.
ToTED (Technology, Entertainment, Design) αποτελεί ένα παγκόσμιο θεσμό πρωτότυπων και διαδραστικών συνεδρίων μη κερδοσκοπικού και εθελοντικού χαρακτήρα με στόχο τη «διάδοση ιδεών». Στη σκηνή του TED έχουν μιλήσει παγκόσμιες προσωπικότητες όπως ο BillGates, ο ElonMusk, ο BillClinton κ.α.
Πλέον, το TED έχει καταστεί μια παγκόσμια και δραστήρια κοινότητα αποτελούμενη από εκατομμύρια ανθρώπους, εθελοντές, ομιλητές και φανατικούς ακόλουθους.
Βασισμένο στο πρότυπο του TED, συνδυάζοντας μια σειρά από εισηγήσεις με εμπειρίες, τοTEDx είναι ένα πρόγραμμα τοπικών και αυτόνομα οργανωμένων εκδηλώσεων.
Tο πρόγραμμα TEDx ξεκίνησε το 2009 και μέσα σε λίγους μήνες προσέλκυσε το διεθνές ενδιαφέρον καθώς στο πλαίσιό του διοργανώθηκαν περισσότερες από εκατό εκδηλώσεις ανά τον κόσμο, σε μεγάλες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Σίδνεϋ, το Τόκιο, το Ντουμπάι, το Λονδίνο, το Άμστερνταμ και η Αθήνα.
Το TEDxChalkida γίνεται πραγματικότητα μετά από 1 περίπου χρόνο προετοιμασίας. Αποτελεί εθελοντική και μη κερδοσκοπική οντότητα όπως κάθε άλλο τοπικό TED ανά τον κόσμο.
«Διαδρομές/Paths», είναι το κεντρικό θέμα του TEDxChalkida 2016, εμπνευσμένο από τη ροή των νερών του Ευρίπου, αλλά και από τις διαδρομές της ίδιας της ζωής.
Όπως τα νερά του Ευρίπου αλλάζουν φορά κίνησης, κατευθυνόμενα άλλοτε προς τον Βόρειο και άλλοτε προς το Νότιο Ευβοϊκό, έτσι κι εμείς από μικρά παιδιά μέχρι να ενηλικιωθούμε διανύουμε αμέτρητες αποστάσεις.
Χάνουμε τον προσανατολισμό μας, βρισκόμαστε σε σταυροδρόμια, φτάνουμε σε αδιέξοδα, μα πάντα στο τέλος βρίσκουμε τον προορισμό μας.
Η σκηνή του 1ουTEDxChalkida, θα φιλοξενήσει 10 Έλληνες και ξένους καταξιωμένους ομιλητές από διαφορετικούς κλάδους και με διαφορετικές διαδρομές ζωής.
Αυτό που κάνει κάθε TED ξεχωριστό είναι ο συνδυασμός εμπνευσμένων ομιλιών με διαδραστικά δρώμενα τέχνης δημιουργώντας μια ιδιαίτερη βιωματική εμπειρία.
Πολιτισμός, επιχειρηματικότητα, τέχνες, και τεχνολογία θα συναντηθούν για μία μέρα στη Χαλκίδα, βάζοντας την πόλη μας στον παγκόσμιο χάρτη του TED!
 

Eviabest.gr

Μπορείτε να στείλετε τις δωρεάν αγγελίες, τα νέα σας και τις καταγγελίες σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Ιστότοπος: www.eviabest.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.