Φτιάξε τα τσουρέκια της Μενεγάκη

ΤΣΟΥΡΕΚΙ
 
ΥΛΙΚΑ:

    1 1/2 φλ. γάλα (χλιαρό)
    4 κ.σ. ζάχαρη
    20 γρμ. ξερή μαγιά
    3 αυγά
    ξύσμα από ένα πορτοκάλι
    200 γρμ. βούτυρο (λιωμένο)
    800 γρμ. αλεύρι για τσουρέκι

 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να φουσκώσει. Μεταφέρουμε στο μίξερ και προσθέτουμε 4 – 5 κ.σ. αλεύρι. Χτυπάμε και σταδιακά προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού και στη συνέχεια το βούτυρο και μετά σταδιακά το αλεύρι, χτυπάμε μέχρι να γίνει ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μία ώρα.
 
ΚΕΪΚ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
 
ΥΛΙΚΑ:

    100 γρμ. βούτυρο (λιωμένο)
    1 φλ. ζάχαρη
    1 κ.σ. κανέλα

 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανοίγουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο σχήμα και αλείφουμε με βούτυρο. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη αφού της έχουμε βάλει κανέλα, τυλίγουμε και ενώνουμε σαν στεφάνι και την τοποθετούμε σε φόρμα του κέικ. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
 
ΜΙΛΦΕΪΓ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
 
ΥΛΙΚΑ:

    75 γρμ. βούτυρο
    1 και 1/2 φλ. ζάχαρη
    1 κ.γ. κανέλα

 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανοίγουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο σχήμα (50εκ. Χ 25εκ) και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη σε 5 κομμάτια των 10 εκατοστών (με τη βοήθεια ενός χάρακα), αλείφουμε την πρώτη φέτα με βούτυρο, πασπαλίζουμε με την ζάχαρη – κανέλα και τοποθετούμε το άλλο φύλλο από πάνω ακριβώς και επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη σε 6 ίδια κομμάτια και τα τοποθετούμε κάθετα σε μακρόστενη φόρμα του κέικ αφού έχουμε βουτυρώσει πρωτύτερα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
 
ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
 
ΥΛΙΚΑ:
Για τη σάλτσα καραμέλας:

    50 γρμ. βούτυρο
    1/2 φλ. καστανή ζάχαρη
    1 κ.σ. νερό
    1/2 κ.γ. αλάτι
    100 ml. κρέμα γάλακτος

 
Για πασπάλισμα της ζύμης:
50 γρμ. βούτυρο
1 και 1/2 φλ. ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανοίγουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο σχήμα και αλείφουμε με βούτυρο. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη αφού πρώτα της έχουμε βάλει κανέλα, τυλίγουμε και κόβουμε σε 9 κομμάτια. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το νερό και το αλάτι και ανακατεύουμε για λίγο. Περιμένουμε μέχρι να βράσει (θα αφρίσει) και στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε πολύ γρήγορα και βάζουμε σε ένα στρογγυλό ταψί τα 9 κομμάτια όρθια και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.
 
Συμβουλή: Υπάρχει περίπτωση να ξεχειλίσει η καραμέλα, γι' αυτό καλό είναι να βάλουμε ένα ταψί από κάτω για να μην λερωθεί ο φούρνος.

Eviabest.gr

Μπορείτε να στείλετε τις δωρεάν αγγελίες, τα νέα σας και τις καταγγελίες σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Ιστότοπος: www.eviabest.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.