Χαλκίδα-Εκδήλωση για την προσβασιμότητα σε πολίτες ΑΜΕΑ

Η ομάδα οικολογίας, αλληλεγγύης και ποιότητας ζωής του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Προσβασιμότητα για μαθητές, πολίτες ΑΜΕΑ, ποδηλάτες και άλλους», η οποία θα γίνει την Παρασκευή 20 Μαΐου στις 7.30μ.μ. στην πλατεία μπροστά από το κόκκινο σπίτι.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι σύλλογοι: Γονέων & Κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού, Νηπιαγωγείου και Κωφών & βαρήκοων, ο Σύλλογος ΑΜΕΑ «Όλοι μαζί» και ο Σύλλογος «Άνθρωπος – Ελπίδα – Πολιτισμός».


Σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναδείξει την ανάγκη για μια πόλη προσβάσιμη σε όλους τους πολίτες της. Σήμερα, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει, μεγάλα κομμάτια της πόλης παραμένουν απρόσιτα για συμπολίτες μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, όρασης κ.α. Πάρα πολλά πεζοδρόμια, ειδικά αυτά τα οποία έχουν κατασκευαστεί σε παλαιότερες εποχές, είναι στενά ή κατεστραμμένα, γεμάτα εμπόδια ή δεν έχουν τις απαιτούμενες για αναπηρικά αμαξίδια ράμπες. Επίσης, δυσκολεύουν ανθρώπους με άλλα προβλήματα και γονείς με παιδικά καρότσια. Ακόμα και εκεί που η υποδομή είναι επαρκής κάποιες φορές η λανθασμένη νοοτροπία δημιουργεί εμπόδια, με διαβάσεις και ράμπες κλεισμένες από αυτοκίνητα και μηχανάκια.
Δυσκολίες στην πρόσβαση υπάρχουν ακόμα και σε αρκετά σχολεία, όπου δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή για να υποδεχθούν μαθητές ή εργαζόμενους με προβλήματα κίνησης.

Eviabest.gr

Μπορείτε να στείλετε τις δωρεάν αγγελίες, τα νέα σας και τις καταγγελίες σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Ιστότοπος: www.eviabest.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.