Κορίτσια παίξτε ποδόσφαιρο

Ιδιαίτερα ευεργετικό είναι το ποδόσφαιρο για τις γυναίκες, αφού σύμφωνα με νέα μελέτη του πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, όσες παίζουν ποδόσφαιρο είναι πιο δυνατές και έχουν καλύτερη καρδιακή λειτουργία συγκριτικά με όσες συνηθίζουν ασχολούνται με κάποιο άλλο άθλημα. 

Στη μελέτη, η οποία διήρκεσε δυο χρόνια, συμμετείχαν 100 γυναίκες που βρίσκονταν πριν την εμμηνόπαυση και οι οποίες δεν αθλούνταν. Οι εθελόντριες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες: σε όσες έπαιζαν ποδόσφαιρο, σε όσες έτρεχαν και στην ομάδα ελέγχου. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, τα περισσότερα οφέλη στην υγεία τους είχαν όσες συμμετέχουσες έπαιζαν ποδόσφαιρο. Βραχυπρόθεσμα παρουσίασαν βελτίωση στην αντοχή και την ταχύτητα, είχαν αυξημένη μυϊκή μάζα και εμφάνιζαν μεγαλύτερη κατανάλωση οξυγόνου με αποτέλεσμα να έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση. 

«Οι γυναίκες που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο έχουν υψηλούς καρδιακούς ρυθμούς, τρέχουν πολύ και κλωτσάνε, καθιστώντας έτσι το ποδόσφαιρο έναν αποτελεσματικό τρόπο για να ενισχύσουν τόσο την καρδιακή λειτουργία τους όσο και την ενδυνάμωσή τους» σχολιάζει ο επικεφαλής της μελέτης Peter Krustrup. 

Επιπρόσθετα, βρέθηκε ότι οι εθελόντριες που έπαιζαν ποδόσφαιρο συνέχισαν να ασχολούνται με το άθλημα σε αντίθεση με όσες έτρεχαν, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό σταμάτησαν να ασκούνται.

Τα αποτελέσματα της μελέτης θα δημοσιευτούν στο επόμενο τεύχος της επιστημονικής επιθεώρηση «Scandinavian Journal of Medicine and Science in Sports».

Eviabest.gr

Μπορείτε να στείλετε τις δωρεάν αγγελίες, τα νέα σας και τις καταγγελίες σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Ιστότοπος: www.eviabest.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.