Ημιμαραθώνιος Σκύρου 2019 – Skyros Run.

Στη διαδρομή των 21χλμ και την υψομετρική στους ειδικά διαμορφωμένους κινούμενους χάρτες, για μία ακόμη χρονιά, διοργανώνεται από τα μέλη του Περιπατητικού συλλόγου Rediscover Skyros και το Δήμο Σκύρου, ο Ημιμαραθώνιος Σκύρου 2019 – Skyros Run.

Πρόκειται για τη 2η διοργάνωση η οποία φέτος ξεπερνάει κάθε προσδοκία και αναμένεται να καθιερωθεί σαν ένας από τους σημαντικότερους αγώνες στο δρομικό καλεντάρι.

Στα γραφεία του ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου) πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Απριλίου η συνέντευξη τύπου του Ημιμαραθωνίου Σκύρου – Skyros Run,  που θα διεξαχθεί στις 22 Ιουνίου 2019.

Συντονισμένοι στο πνεύμα του αθλητισμού, οι ειδυλλιακές διαδρομές και η φυσικές ομορφιές της Σκύρου θα μείνουν αξέχαστες στους λάτρεις της περιβάλλοντος, αλλά και σε όλους όσους αγαπούν τη δράση εν γένει.

Στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του αγώνα,  παρόντες ήταν τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής κ. Παναγιώτης Παπαγεωργίου, η κ. Αριάδνη Σπανού, ο κ. Λευτέρης Κουμουτσέας ενώ την ευθύνη του συντονισμού είχε αναλάβει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδημητρόπουλος. Δημοσιογράφοι από όλα τα ΜΜΕ και χορηγοί της διοργάνωσης βρέθηκαν στα γραφεία του ΠΣΑΤ, ενώ την τηλεοπτική κάλυψη είχε αναλάβει η Cosmote tv, χορηγός επικοινωνίας του Skyros Run.

Παπαγεωργίου: Πάμε για 400 τουλάχιστον συμμετοχές 

Ο πρόεδρος του Περιπατητικού συλλόγου Rediscover Skyros Παναγιώτης Παπαγεωργίου, αφού έκανε μια ιστορική αναδρομή στους αγώνες δρόμου που έχουν γίνει κατά το παρελθόν και συγκεκριμένα από το 1997, αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο ότι η Σκύρος ανέκαθεν διοργάνωνε αγώνες και δη Ημιμαραθωνίους, αναφέρθηκε στην αναβίωση των αγώνων στην Σκύρο και στη μετάβαση πια σε μια εποχή όπου η Σκύρος γίνεται πιο εξωστρεφής.

Με 4 αγώνες (21χλμ, 5χλμ, 1300μ για παιδιά και για πρώτη φορά 10χλμ έναν αγώνα αφιερωμένο στον Χρυσό χορηγό την εταιρεία Κάρβουνα ΣΙΔΕΡΗΣ), το Skyros Run αυξάνει το κοινό του και μπαίνει δυναμικά στα δρομικά events φιλοδοξώντας να κάνει τη διαφορά.

«Οι συμμετοχές φέτος αναμένονται να φτάσουν τις 400, σχεδόν διπλάσιες σε σχέση με το 2018, με 20% περίπου δρομείς από το εξωτερικό», τόνισε ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου.

 Σπανού: Στη Σκύρο απολαμβάνουμε το τρέξιμο λόγω της ομορφιάς που μας περιβάλλει.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η αντιπρόεδρος του συλλόγου Rediscover Skyros Αριάδνη Σπανού, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα των χορηγών και την συμβολή τους στην επιτυχία και κυρίως στους χρυσούς χορηγούς, την εταιρεία Κάρβουνα ΣΙΔΕΡΗΣ, την AEGEAN AIRLINES και την ΣΚΥΡΟΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Χαρακτηριστικά έγινε αναφορά στην ιδιαιτερότητα του τοπίου και της φύσης του νησιού, «στην Σκύρο απολαμβάνουμε το τρέξιμο λόγω της ομορφιάς του τοπίου που μας περιβάλλει».

Επίσης, ιδιαίτερη μνεία έγινε και στις παράλληλες εκδηλώσεις ψυχαγωγίας και πολιτισμού, όπως, η θεατρική παράσταση, ο πολιτιστικός περίπατος, το πάστα party, οι ασκήσεις αποθεραπείας, η τεχνική ενημέρωση όλα χωρίς καμία επιβάρυνση, αλλά και 2 ακόμα εκδηλώσεις, μία στην κεντρική πλατεία και ένα beach party.

Κουμουτσέας: “Στόχος να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη”

Ο βετεράνος αθλητής, πρωταθλητής επι κοντώ στους εφήβους και και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Επιτροπής “Skyros Run” Λευτέρης Κουμουτσέας σημείωσε: «Η Σκύρος ενδείκνυται για αθλητικές δραστηριότητες και για μαζικό αθλητισμό. Είμαστε μέρος της κοινής προσπάθειας που γίνεται από όλους τους τοπικούς φορείς με στόχο -μέσω των υγειών διοργανώσεων- να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο αθλητικός τουρισμός που ταιριάζει στο χαρακτήρα της Σκύρου».

Μάλλιαρης: “Ανυπομονώ να τρέξω στη Σκύρο”

Ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες δρομείς μεγάλων αποστάσεων, ο Γιώργος Μάλλιαρης που θα τρέξει για πρώτη φορά στο “Skyros Run”, επισήμανε: «Μετά από 42 χρόνια που έχω αγωνιστεί σε χίλιους αγώνες, εκ των οποίων οι 50 διεθνείς Μαραθώνιοι, και έχοντας διοργανώσει πολυάριθμους δρομικούς αγώνες, ανυπομονώ να επισκεφτώ το όμορφο νησί της Σκύρου για πρώτη φορά και να συμμετάσχω στο Skyros Run. Όσοι πρεσβεύουμε το αθλητικό ιδεώδες, θέλουμε να μεταλαμπαδεύουμε στη νεολαία τις αξίες του αθλητισμού που παραλάβαμε από τις προηγούμενες γενιές. Αγαπάμε το χώρο, προσπαθούμε να προσφέρουμε έμπρακτα τη βοήθειά μας και προσκαλούμε τα νέα παιδιά να αθληθούν για να έχουν ψυχοπνευματικοσωματική υγεία μένοντας μακριά από κακές συνήθειες, όπως οι ουσίες, αλλά και οι ηλεκτρονικές βλαβερές συνήθειες. Θα διαδώσω από την πλευρά μου αυτή την ωραία προσπάθεια της Σκύρου σε φίλους και αθλητές. Πιστεύω πως κάθε χρόνο θα αυξάνεται και ο αριθμός των συμμετεχόντων, γιατί έτσι ξεκίνησαν στην Ελλάδα οι αγώνες μεγάλων αποστάσεων με 50-100 άτομα και έχουν φτάσει σε χιλιάδες συμμετοχές. Και ο ΣΕΓΑΣ το αντελήφθη διοργανώνοντας δρόμους αντοχής, κάτι που δεν είχε τη χαρά να απολαμβάνει παλαιότερα η δική μου γενιά. Να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όσους συμμετάσχουν σε αυτόν τον αγώνα που έχει όλα τα εχέγγυα για να γίνει Όμορφος, Μεγάλος και Ωραίος, όπως του αξίζει!»

Παροχές και εκπτώσεις για τους δρομείς 

Εκτός από το τεχνικό μπλουζάκι και τα δώρα που θα βρουν οι δρομείς στην τσάντα τους, φέτος το Skyros Run δίνει την ευκαιρία για όσους το επιθυμούν να κάνουν πελματογράφημα αλλά και μασάζ αποθεραπείας με ειδικές προνομιακές τιμές.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και την έκπτωση 50% στα ατομικά ακτοπολοϊκά εισιτήρια που προσφέρει η Σκύρος Ναυτική Εταιρεία, ενώ τα δρομολόγια της AEGEAN είναι σε εξαιρετικές τιμές για όλους τους επισκέπτες.

Οι διοργανωτές έστειλαν τον χαιρετισμό του δημάρχου Σκύρου, Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη καθώς ο δήμος Σκύρου είναι συνδιοργανωτής, ευχαρίστησαν όλους τους χορηγούς, τους παρόντες δημοσιογράφους και αθλητές, τον πρόεδρο του ΠΣΑΤ κύριο Γιάννη Θεοδωρακόπουλο και τον οικοδεσπότη μέλος του ΔΣ του ΠΣΑΤ κ. Φάνη Σκύφτα, δίνοντας ραντεβού για τις 22 Ιουνίου 2019.

Οι εγγραφές και λεπτομέρειες για τον αγώνα συνεχίζονται μέσω της ιστοσελίδας skyroshalfmarathon.com

Eviabest.gr

Μπορείτε να στείλετε τις δωρεάν αγγελίες, τα νέα σας και τις καταγγελίες σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Ιστότοπος: www.eviabest.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.