Eviabest.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 15 Ιανουάριος 2019

 Ενημερωθηκαμε οτι υπαρχει μεγαλη βλαβη στο δικτυο της ΔΕΗ στην Ερετρια.
Δεν υπαρχει ρευμα σε ολοκληρη τη περιφερεια της πολης Ερετριας και στους οικισμους , καθως καιστο περιφερειακο δρομο Γυμνου Ερετρια .
Αμαρυνθος και Γυμνο εχουν ρευμα.
Προβλεπομενος χρονος αποκαταστασης , συμφωνα με τα συνεργεια και το Κεντρο ΔΕΗ , περισσοτερο απο (2 δυο ωρες.
Ειμαστε σε συνεχη επικοινωνια .

Κατηγορία Ειδήσεις

O Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων διοργανώνει εκδήλωση, με τίτλο "Καλωσόρισμα του 2019 στη Χαλκίδα", η οποία θα πραγματοποιηθεί

την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, στο Κλειστό Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) Χαλκίδας "Μελίνα Μερκούρη".

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν 40 χορευτικοί σύλλογοι από την Εύβοια και διάφορες περιοχές της Ελλάδας, οι οποίοι θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς και βασιλόπιτες.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου στο Μπούρτζι!!

Η πρόεδρος Χριστίνα Χαραλάμπους ευχαριστεί όσους συνέβαλαν 

Ευχαριστούμε πολύ το Οίνου Μέλαθρον κ τον Βασιλη Γουρνή για την άψογη φιλοξενία, τον Γουρνη Κωνσταντινο

για το υπεροχο κοντοσουβλι που γευτήκαμε ολοι στο στο χορό μας ,τον Γιάννη Μπαριτα για τη βασιλόπιτα, όλα τα καταστήματα εντός κ εκτός χωριού μας

για τα δώρα,το χορευτικό του συλλόγου κ την δασκάλα μας Filio Roboti για την όμορφη παρουσιαση κ όλους εσάς που μας τιμήσετε

άλλη μια φορά κ περάσαμε μια ζεστή όμορφη βραδιά!!!Καλή χρονιά!!!!

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Η Δήμαρχος Ερέτριας αναφέρει

Σπουδαιες και σημσντικες εξελιξεις για την Ερετρια και για το Δημο μας !

Οπως ηδη εχει ενημερωθει το Δημοτικο Συμβουλιο , ο Δημος Ερετριας συνυπεγραψε με το Σωματειο ΔΙΑΖΩΜΑ Μνημονιο συνεργασιας για ανευρεση χορηγου για τη χρηματοδοτηση της ΜΕΛΕΤΗΣ " ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ - ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ " .
Δημοσιως ευχσριστουμε τον ΟΜΙΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ για τη κοινωνικη του ευαισθησια , την αντσποκριση του και τη χρηματοδοτηση της σημαντικης αυτης Μελετης.
Τη Παρασκευη, 10 Ιανουαριου , ενας απο τους πλεον καταξιωμενους και εξειδικευμενους Μελετητες της Ελλαδας, ο κ Κωνσταντινος Ζεκκος , ο οποιος εχει βαλει την υπογραφη , τις γνωσεις και το ταλεντο του στα μεγαλυτερα εργα ενοποιησης μνημειων σε ολη την Ελλαδα , με τους συνεργατες του επισκεφτηκε την Ερετρια , οπου ξεναγηθηκε στους αρχαιολογικους χωρους και τα μνημεια μσς απο τον εγκριτο και αξιο Αρχαιολογο Ερετριας , κ Κωστα Μπουκαρα.
Ακολουθησε Συσκεψη στο Γραφειο Δημαρχου , οπου αναλυθηκαν ο σκοπος της Μελετης , η μεθοδολογια , το αντικειμενο και τελικα, το master plan ,το οποιο θα δημιουργηθει με αποτελεσμα την προβολη ,και τη συνδεση των Μνημειων , με σκοπο την αναδειξη τους ,ωστε η πολη της Ερετριας, παραλληλα με την αναστηλωση και επαναλειτουργια του Αρχαιου Θεατρου ,να αποκτησει την ταυτοτητα πολιτισμου και τουρισμου που της αρμοζει.
Η Μελετη αυτη θα προχωρησει με γρηγορους ρυθμους και θα εγκριθει απο το Δημοτικο Συμβουλιο .
Ο κ Μπενος , Προεδρος του Σωματειου ΔΙΑΖΩΜΑ , με γνωση και εμπειρια επελεξε το κ Ζεκκο Κωνσταντινο ως μελετητη για το σοβαρο αυτο εργο.
Αξιζει να σημειωθει οτι η χρηματοδοτηση του εργου της Ενοποιησης ειναι εξασφαλισμενη απο την Περιφερεια Στερεας Ελλαδας , αφου η Ερετρια εχει ενταχθει στην ΟΧΕ στις Πολιτιστικες Διαδρομες Στερεας Ελλαδας , και μαλιστα ως αφετηρια .
Για την ολοκληρωση της Μελετης θα συνεργαστει και η Τεχνικη Υπηρεσια του Δημου μας , οπως απαιτηθει .
Παραλληλα , εχει προγραμματιστει , οπως εχει εκτενως συζητηθει με την Ελβετικη Αρχαιολογικη Σχολη , η δημιουργια Αρχαιολογικου Παρκου στην Αμαρυνθο , οπου θα περιλαμβανει το Ναο της Αμαρυνθιας Αρτεμιδος , καθως ερχεται στο φως απο τις ανασκαφες , και τα Παληχωρια, με τα Βυζαντινα εκκλησακια , με σκοπο ο αρχαιολογικος χωρος να προβληθει και να ειναι επισκεψιμος .
Φως πολιτισμου πλημμυριζει το Δημο μας και ολοι εμεις εχουμε υποχρεωση και καθηκον να στηριξουμε την επιταγη της Ιστοριας για το παρον και το μελλον του ευλογημενου αυτου τοπου.

Κατηγορία Ειδήσεις

Την προηγούμενη εβδομάδα με τις έντονες χιονοπτώσεις στη Χαλκίδα συνέβη ένα αξιέπαινο περιστατικό.

Ο Σύλλογος Αλληλεγγύης και προσφοράς Ευβοίας συνέβαλε εθελοντικά σε ανάγκες του νοσοκομείου λόγο ελείψεων του προσωπικού.

Τέτοιες δράσεις οφείλουμε να τις δημοσιοποιούμε ακριβώς για να αποτελέσουν ερέθισμα και για επόμενες ....

Συγκεκριμένα όπως μας ενημερώνει η πρόεδρος Γκίζαλη Αγράτη Χρισττίνα

ότι ο Σύλλογός έδωσε το παρόν στο Γ. Ν . Χαλκίδος. Συγκεκριμένα λόγω ελλείψεως προσωπικού εξαιτίας της κακοκαιρίας ο Πρόεδρος του Γ.Ν.Χ κ Τζαφέρος

σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε ( επειδή είμαι εθελόντρια στο Γ.Ν.Χ ) ζήτησε την βοήθειά μου και φυσικά ανταποκρίθηκα . Προσωπικά σαν πρόεδρος του συλλόγου και σαν εθελόντρια ,

μαζί με ένα άλλο μέλος παρουσιαστήκαμε στο Γ.Ν.Χ στις 16:00 και κάναμε διανομή φαγητού . Απο το Νοσοκομείο φύγαμε στις 20:00 . Εντός των επόμενων δύο ημερών θα σας ενημερώσουμε για πολλά ευχάριστα γεγονότα

 

Κατηγορία Ειδήσεις