Εκτύπωση αυτής της σελίδας

8 τροποι να νικησεις το αγχος

Με αυτούς τους 8 εύκολους τρόπους για να σκοτώσεις το άγχος σου πριν σε προλάβει εκείνο.

 

1. Εν αρχή ην η παραδοχή

Οι ατάκες «καλά είμαι μωρέ» και «δεν έχω τίποτα» όταν τρέμεις σαν το ψάρι και χτυπάνε τα δόντια σου δε σε βοηθάνε. Ούτε βοηθούν τους γύρω σου να σε βοηθήσουν. Κάνε το πρώτο βήμα επιτέλους και παραδέξου ότι έχεις θέμα με το άγχος!

2. Ζήσε στο τώρα κι όχι στο αύριο

seize the day 2

Θυμήσου το ρητό «άδραξε τη μέρα». Δεν είναι τυχαίο. Αυτές οι εκατοντάδες υποθέσεις που κάνεις καθημερινά για το τι μπορεί να πάει στραβά δε βγάζουν πουθενά. Κοίτα να είσαι καλά σήμερα, γιατί αύριο ποιος ζει και ποιος πεθαίνει.

3. Αμφιβολία mode on

Όχι μην αμφιβάλλεις συνέχεια ότι τα πράγματα μπορούν να μπουν στον ίσιο δρόμο! Να αμφιβάλλεις με τον εαυτό σου όταν πιστεύεις ότι έρχεται κάποια καταστροφή που μόνο εσύ από όλους γύρω σου τη βλέπεις στον ορίζοντα.

4. Ανασούλες

anasoules

Ναι, τόσο απλά. Όταν νιώθεις να πνίγεσαι κάνε ένα μικρό διάλειμμα και φρόντισε να πάρεις βαθιές και ήρεμες ανάσες. Καμιά φορά τα πιο απλά πράγματα στη ζωή είναι και τα πιο σημαντικά.

5. Ερωτήσεις εσωτερικής καύσης

Σε συνέχεια του 3ου όταν κάνεις κάποια αγχωτική σκέψη, αμέσως φρόντιζε να την αμφισβητείς λογικά με μια ερώτηση. Δηλαδή στο υπερβολικό «μήπως τρακάρει ο συρμός του μετρό» αντί για «ναι» φρόντιζε να ρωτάς «πότε έχει γίνει για να γίνει τώρα αυτό»;

6. Κομπλιμέντα στον εαυτό σου

Δεν εννοούμε «μπράβο αγόρι μου, μπράβο παικταρά μου» αλλά αν αυτά σε κάνουν να νιώθεις καλά, τότε μέσα! Εμείς λέμε για κάτι πιο απλό όπως «καλά τα πας σήμερα», «συνέχισε δυναμικά» και τα λοιπά. Όπως δηλαδή κάνεις όταν έχεις καλή απόδοση στο γυμναστηριο

7. Ωραίες. Εικόνες. Ωραίες. Εικόνες

secret life of walter mitty 2013 lalala

Όταν έχεις φτάσει στο αμήν και δεν αντέχεις άλλο πάτα ένα STOP. Τώρα πάτα το PLAY του μυαλό σου με κάποια ωραία χαλαρή ανάμνηση.  Διακοπές με φίλους ή με το κορίτσι, μια παραλία που λάτρεψες, ένα μέρος που αγαπάς, το γκολ της ομάδας σου. Ωραίες εικόνες που σε χαλαρώνουν και σκοτώνουν το άγχος σου. Πριν σε προλάβει εκείνο

8 Κάνε σεξ....αποτελεί σίγουρο αντικαταθλιπτικό...

Eviabest.gr

Μπορείτε να στείλετε τις δωρεάν αγγελίες, τα νέα σας και τις καταγγελίες σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Ιστότοπος: www.eviabest.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.