Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γλυκακια.....για ερωτευμενους.....

Σοκολατίνα σε σχήμα καρδιάς

Γλυκές καρδιές: 5 συνταγές για ερωτευμένους!

Υλικά:

100 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια σε σκόνη
4 αυγά με τους κρόκους
1 φόρμα για τούρτα σε σχήμα καρδιάς
200 γρ. βούτυρο
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

Λιώνετε τη κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί, σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύετε συνεχώς με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν τα υλικά και γίνει το μείγμα μια ρευστή κρέμα. Στη συνέχεια, αφήνετε την κρέμα στην άκρη να κρυώσει.

Κατόπιν χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να πάρετε ένα μείγμα πολύ απαλό στην υφή και άσπρο στο χρώμα. Προσθέτετε τα κτυπημένα αυγά στη κρέμα σοκολάτας-βουτύρου. Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών έως ότου να πάρετε μία σφικτή μαρέγκα. Ενώνετε προσεκτικά τη μαρέγκα με την κρέμα σοκολάτας και αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα που έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει προσεκτικά.

Ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 160 βαθμούς για 25 λεπτά. Σβήνετε τον φούρνο αλλά αφήνετε μέσα την τούρτα να κρυώσει εντελώς και περιχύνετε με γλάσο σοκολάτας. Μπορείτε να την σερβίρετε διακοσμώντας την με βατόμουρα ή φράουλες.

σΜπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα σε σχήμα καρδιάς

Υλικά

1 1/2 κούπα βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 κούπας μέλι
1 βανίλια
2/3 φλ. αμυγδαλόψιχα, περασμένη στο multi
1 3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 3/4 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας για τη γέμιση

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο, το μέλι και τη βανίλια. Προσθέστε τα αμύγδαλα και το αλεύρι, και ανακατέψτε καλά με σπάτουλα, μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Χωρίστε το μείγμα της ζύμης σε τέσσερα ίσα κομμάτια, τυλίξτε το κάθε κομμάτι με μεμβράνη, και βάλτε τα κομμάτια στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε την ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου μισού εκατοστού. Με ένα κουπ-πατ σε σχήμα καρδιάς, κόψτε το φύλλο της ζύμης και τοποθετήστε τα μπισκότα σας σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος. Στο κέντρο των μισών μπισκότων, δημιουργήστε με το δάχτυλό σας ένα ελαφρύ βαθούλωμα, όπου θα βάλετε τη μαρμελάδα.

Ψήνετε για 12- 14 λεπτά, ή μέχρι τα μπισκότα να χρυσίσουν. Μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο, αφήστε τα για 2 λεπτά να κρυώσουν λίγο στην λαμαρίνα τους, και, στη συνέχεια, μεταφέρετέ τα σε σχάρα. «Κλείστε» τα μπισκότα με τη μαρμελάδα, με τα άλλα μισά. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ποσότητα της ζύμης.

Μπισκότα βάφλας "του Αγ. Βαλεντίνου"

Υλικά:

Για τις βάφλες:
240ml κρέμα γάλακτος 
5ml εσάνς βανίλιας
160 γρ. ζάχαρη άχνη
160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 γρ. κορν φλάουρ

Για την κρέμα:
320ml γάλα φρέσκο
150ml κρέμα γάλακτος 
80 γρ. ζάχαρη
1 αυγό μεσαίου μεγέθους 
3 κρόκους αυγών μεσαίου μεγέθους 
40 γρ. κορν φλάουρ
60 γρ. φράουλες φρέσκες ή κατεψυγμένες, πολτοποιημένες

Εκτέλεση:

Στον κάδο του µίξερ χτυπήστε µε το σύρµα σε µέτρια ταχύτητα την κρέµα γάλακτος µε την εσάνς βανίλιας σε παχύρρευστη µορφή. Σε ένα µπολ αναµείξτε τη ζάχαρη άχνη, το αλεύρι και το κορν φλάουρ (κοσκινισµένα). Προσθέστε τα στο µείγµα µε την κρέµα γάλακτος και ανακατέψτε απαλά µε σπάτουλα σιλικόνης µέχρι να ενσωµατωθούν.

Σκεπάστε το µπολ µε το µείγµα µε διάφανη µεµβράνη και αφήστε το εκτός ψυγείου για 30΄. Βουτυρώστε τη βαφλιέρα, µε ένα κουτάλι, πάρτε 2 κουταλιές από το µείγµα και κατόπιν βάλτε τις στο κέντρο του σκεύους. Ψήστε τις βάφλες για σχεδόν 1΄.

Για να φτιάξετε την κρέμα, πλύνετε και καθαρίστε τις φράουλες, αφαιρώντας τα κοτσανάκια τους. Πολτοποιήστε τις στο µούλτι και κατόπιν περάστε τις από λεπτό σουρωτήρι. Σε ένα µπολ αναµείξτε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Προσθέστε το 1 / 3 από το γάλα και ανακατέψτε καλά µε ένα σύρµα. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το υπόλοιπο γάλα και τα 150ml κρέµα γάλακτος και αφήστε τα σε µέτρια φωτιά να ζεσταθούν.

Προσθέστε στη ζεστή κρέµα τα αυγά και το µείγµα µε το κορν φλάουρ και ανακατέψτε µέχρι να δέσει. Μεταφέρετε σε καθαρό µπολ και σκεπάστε τη µε διάφανη µεµβράνη (να εφάπτεται στην επιφάνεια κρέµας). Βάλτε τη στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα.

Βγάλτε την κρέμα από το ψυγείο, προσθέστε τις φράουλες και αφρατέψτε την στο µίξερ, χρησιµοποιώντας το εξάρτηµα με το σύρµα σε µέτρια ταχύτητα. Πάρτε ένα µπισκοτάκι βάφλας, απλώστε µια µικρή ποσότητα κρέµα φράουλας και καλύψτε µε άλλο ένα. Πασπαλίστε µε ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

Tip: Αν η βαφλιέρα σας δεν έχει σχήμα καρδιάς, μπορείτε να κόψετε τις βάφλες με κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς, αφού τις αφήσετε να κρυώσουν λίγο!

Καρδιές σοκολάτας

Υλικά:
 
375 γρ.σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε κομματάκια
45 γρ. βούτυρο, κομμένο σε φέτες
1/2 φλ. ή 125 ml. κρέμα γάλακτος
200 γρ. αμυγδαλόψυχα απρισμένη, καβουρδισμένη και καλά κοπανισμένη
100 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα
 
Εκτέλεση:
 
Αναμείξτε την σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ πάνω σε νερό που σιγοβράζει. Συνεχίστε το βράσιμο ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
 
Προσθέστε τα 200γρ. αμυγδαλόψυχα και τα 100γρ. αμύγδαλα και ρίξτε το μείγμα σε ένα ρηχό ταψάκι στρωμένο με βουτυρωμένη λαδόκολλα και βάλτε το στο ψυγείο για δύο ώρες περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
 
Χρησιμοποιώντας το φορμάκι σε σχήμα καρδιάς, κόβετε το μείγμα και βγάζετε τις καρδούλες. Το γλυκό είναι έτοιμο.
 
Μπισκοτένιες καρδιές με royal icing

Yλικά:

Για τα μπισκότα:
230 γρ. βούτυρο αγελαδινό
200 γρ. άχνη
1 μεγάλο αυγό
400 γρ αλεύρι
1κγ. αλάτι
1κγ. μπέικιν
άρωμα βανίλιας ή ότι άλλο επιθυμείτε

Για το royal icing:
2 ασπράδια 60 γρ.
1κ.γ. χυμό λεμόνι
500 γρ. άχνη καλής ποιότητας κοσκινισμένη
1 βανίλια
Χρώματα σε πάστα

Εκτέλεση:

Βάλτε το βούτυρο με την άχνη στο μίξερ και χτυπήστε να αφρατέψει. Προσθέστε το αυγό και συνεχίστε το χτύπημα να ομογενοποιηθεί. Χαμηλώστε ταχύτητα και προσθέστε τμηματικά το αλεύρι μαζί με το αλάτι και το μπέικιν. Προσθέστε το άρωμα και συνεχίστε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αφήστε τη 5 λεπτά να ξεκουραστεί. Η ζύμη αυτή δεν θέλει ψυγείο.

Απλώστε μια λαδόκολα στοΝ πάγκο σας. Πασπαλίστε λίγο αλεύρι. Βάλτε ένα μέρος της ζύμης επάνω και αφού το απλώσετε λίγο με τα χέρια βάλτε επάνω μια λαδόκολα και ανοίξτε με τον πλάστη τη ζύμη σε πάχος 4 χιλ. Κόψτε με κουπ-πατ και με μια σπάτουλα βάλτε τα σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολα. Ψήστε τα στους 160' C για 8-10΄λεπτά. Μην περιμένετε να πάρουν χρώμα Θα χρυσίσουν ελάχιστα στις άκρες. Αφήστε τα να κρυώσουν μέσα στη λαμαρίνα πριν τα μετακινήσετε. Όταν κρυώσουν αφήστε τα λίγες ώρες να "τραβήξουν".

Για να κάνετε τώρα το royal icing, βάλτε στοΝ κάδο του μίξερ τα ασπράδια μαζί με το λεμόνι και χτυπήστε με το σύρμα για 1 λεπτό. Ρίξτε 300 γρ άχνης και συνεχίστε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμη, να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Ρίχνετε τώρα κουταλιά - κουταλιά την άχνη και παρακολουθείτε την πυκνότητα, μέχρι να γίνει σφιχτή κρέμα. Τέλος ρίξτε αν θέλετε λίγο άρωμα βανίλιας σε σκόνη.

Έχοντας φτιάξει αυτή τη σφιχτή κρέμα έχετε τη δυνατότητα να τη χωρίσετε σε μικρές ποσότητες να την χρωματίσετε και να την αραιώσετε με νερό. Σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια απλώνετε πάνω στα μπισκότα και τα αφήνετε καλά για να στεγνώσουν περίπου μία ημέρα

Eviabest.gr

Μπορείτε να στείλετε τις δωρεάν αγγελίες, τα νέα σας και τις καταγγελίες σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Ιστότοπος: www.eviabest.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.