Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευκολα γλυκακια και για διαιτα

  • Ζελέ ανάμεικτων φρούτων με κρέμα

Υλικά (για 5-6 άτομα):

500 γρ. λευκό, γλυκό κρασί (π.χ. Σαμιώτικο ή Λήμνου)
4 φύλλα ζελατίνης (20 γρ.)
400 – 500 γρ. ανάμεικτα φρούτα εποχής της αρεσκείας σας, κομμένα σε μικρά κομμάτια (π.χ. φράουλες, βερίκοκα, ακτινίδια, πορτοκάλια κ.λπ.)
μερικά φρέσκα φύλλα από μυρωδικό της αρεσκείας σας (δυόσμος, λουίζα, μέντα, βασιλικός), ψιλοκομμένα
250 γρ. κρέμα σαντιγί, άγλυκη, χτυπημένη

Εκτέλεση:

Μουσκεύετε αρχικά τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν, ενώ παράλληλα γεμίζετε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό και μπόλικα παγάκια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το 1/3 της ποσότητας του κρασιού και αποσύρετε από τη φωτιά. Στύβετε τα μαλακωμένα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνετε στο ζεστό κρασί. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν τα φύλλα και προσθέτετε το υπόλοιπο κρασί. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και το τοποθετείτε μέσα στο μπολ με τα παγάκια.

Ανακατεύετε συνεχώς το μείγμα, μέχρι να κρυώσει η κρέμα και να σφίξει ελαφρά (βοηθούν πολύ τα παγάκια). Προσθέτετε τα κομμένα φρούτα και τα ψιλοκομμένα φύλλα του μυρωδικού που έχετε επιλέξει και ανακατεύετε απαλά. Μοιράζετε το μείγμα σε 5 – 6 ψηλά ποτήρια και τα βάζετε για 2 ώρες στο ψυγείο, μέχρι να σφίξει. Σερβίρετε διακοσμώντας με τη σαντιγί.

 

  • Ζελέ σοκολάτα-μπανάνα

Συνταγές για καλοκαιρινά γλυκά με ζελέ (2)

Υλικά (για 6-8 άτομα):

4 μεγάλες ώριμες μπανάνες
100 γρ. λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 0-2% λιπαρά
70 ml φρέσκο γάλα, 1,5% λιπαρά
1 κουταλάκι ζελατίνη σκόνη
1 κουταλιά μέλι (προαιρετικά)
Για τη διακόσμηση: 1 μπανάνα κομμένη σε λεπτές ροδέλες και λίγο μέλι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε το γάλα και διαλύετε σ’ αυτό την ζελατίνη, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει. Καθαρίζετε τις μπανάνες, τις κόβετε σε χοντρές ροδέλες και τις χτυπάτε στο μπλέντερ, μέχρι να γίνουν αλοιφή.

Προσθέτετε στο μπλέντερ τη λιωμένη (αλλά όχι καυτή) κουβερτούρα και τα χτυπάτε όλα μαζί για μερικά δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια προσθέτετε το γιαούρτι, το γάλα με την ζελατίνη, και το μέλι (αν θέλετε). Τα χτυπάτε όλα μαζί για 4-5 δευτερόλεπτα.

Αδειάζετε το μίγμα σε μια μικρή φόρμα, αφού πρώτα την έχετε αλείψει με λίγο λάδι. Τοποθετείτε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνετε το γλυκό να «σφίξει» για περίπου 4-5 ώρες.

Όταν πρόκειται να το ξεφορμάρετε, βυθίζετε τη βάση της φόρμας σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα, προσέχοντας να μη βραχεί το γλυκό.

Τέλος, αναποδογυρίζετε προσεκτικά σε μια πιατέλα, περιχύνετε με μέλι και στολίζετε με τις φετούλες μπανάνας.

 

  • Ζελέ καρπούζι

Συνταγές για καλοκαιρινά γλυκά με ζελέ (3)

Υλικά (για 6 άτομα):

750 γρ. καρπούζι, καθαρισμένο από φλούδες και σπόρια
115 γρ. νερό
85 γρ. ζάχαρη
15 γρ. χυμός lime
15 γρ. ζελατίνη

Για το γαρνίρισμα:

καρπούζι κομμένο σε φετούλες
νεκταρίνι κομμένο σε φετούλες
ξύσμα από lime
δυόσμος

Εκτέλεση:

Ξεκινάτε φτιάχνοντας ένα σιρόπι, βράζοντας το νερό μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το κρυώνετε. Μουλιάζετε τη ζελατίνη σε νερό, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη. Ρίχνετε το σιρόπι στο μπλέντερ, μαζί με το καρπούζι και αλέθετε. Σουρώνετε το μείγμα στο σουρωτήρι.

Τοποθετείτε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά, σε σημείο λίγο πριν τον βρασμό. Το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη ζελατίνη (αφού την έχετε στύψει με το χέρι σας καλά) και τον χυμό lime, ομογενοποιείτε το μείγμα και το σουρώνετε στο σινουά ή σε άλλο σουρωτήρι. Κρυώνετε στους 30°C περίπου, το μοιράζετε ανά 150 γρ. σε σκεύη της αρεσκείας σας και τα τοποθετείτε στο ψυγείο όσο χρειάζεται για να πήξει το ζελέ.

Αναμειγνύετε όλα τα υλικά για το γαρνίρισμα και τα σερβίρετε με το ζελέ.

 

  • Γάλα ζελέ με άρωμα τριαντάφυλλου

Συνταγές για καλοκαιρινά γλυκά με ζελέ (4)

Υλικά (για 6-8 άτομα):

5 φλιτζ. γάλα
2½ κ.σ. ζελατίνη σε σκόνη
⅓ φλιτζ. ζάχαρη
1 κούπα καφέ υγρή βανίλια
½ κ.κ. ροδόσταμο

Για το σιρόπι:

1 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. νερό
¼ κ.κ. ροδόσταμο
1-2 σταγόνες γρεναδίνη για χρώμα (προαιρετικά)
Για το στόλισμα:
άγρια τριανταφυλλάκια (τα βρίσκετε στα καταστήματα μπαχαρικών)

Εκτέλεση:

Πρώτα ετοιμάζετε το σιρόπι. Ανακατεύετε το νερό και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα και τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά, ώσπου να λιώσει καλά η ζάχαρη και να δέσει ελαφρά το σιρόπι Προσθέτετε το ροδόσταμο, ανακατεύετε και κατεβάζετε από τη φωτιά. Αφήνετε το σιρόπι στην άκρη, να κρυώσει καλά.

Για να φτιάξετε το ζελέ, βάζετε σε ένα μπολ τα ¾ από το γάλα, πασπαλίζετε από πάνω τη ζελατίνα και την αφήνετε να μουσκέψει. Ανακατεύετε. Ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ροδόσταμο και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις πάρει βράση προσθέτετε το μείγμα της ζελατίνας, ανακατεύετε και αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 2-3 λεπτά, ώσπου να διαλυθεί καλά η ζελατίνα.

Τοποθετείτε το μείγμα σε φόρμα 32×7 εκ. και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει για 4 με 6 ώρες. Αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και σερβίρετε με το σιρόπι. Στολίζετε με τα άγρια τριανταφυλλάκια.

Tip: Μπορείτε να σερβίρετε το ζελέ γάλα με έτοιμο γλυκό τριαντάφυλλο. Σε αυτήν την περίπτωση δεν χρειάζεται να φτιάξετε δικό σας σιρόπι.

 

  • Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και ζελέ

Συνταγές για καλοκαιρινά γλυκά με ζελέ (5)

Υλικά (για 6-8 άτομα):

2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
1 κουτί οικογενειακό ζελέ (2 φακελάκια)
2 κρέμες Γιώτης βανίλια (όχι της «στιγμής»)
3 βανίλιες σε σκόνη, για άρωμα
1 λ. φρέσκο γάλα για την κρέμα βανίλια
4 κ.σ. ζάχαρη, για την κρέμα βανίλια
2 κ.σ. ζάχαρη, για το ζελέ
λίγο γάλα εβαπορέ
λίγο κονιάκ

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα φτιάχνετε την κρέμα βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Σε ένα μπολ φτιάχνετε το ζελέ, ξανά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, και αφήνετε και αυτό να κρυώσει καλά.

Σε βαθύ πιάτο ρίχνετε λίγο γάλα εβαπορέ και λίγο κονιάκ και βρέχετε τα μπισκότα, και από τις δυο πλευρές.

Τοποθετείτε την πρώτη στρώση με μπισκότα στο ταψί και από πάνω βάζετε τη μισή ποσότητα από την κρέμα βανίλια, η οποία πρέπει να έχει κρυώσει εντελώς. Συνεχίζετε με μία ακόμα στρώση μπισκότα, που έχετε βρέξει με γάλα και κονιάκ, και από πάνω απλώνετε την υπόλοιπα κρέμα και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και η κρέμα να πιάσει κρούστα.

Στο τέλος βάζετε σιγά-σιγά το ζελέ πάνω στο γλυκό και το τοποθετείτε ξανά στο ψυγείο, ώστε να παγώσει εντελώς

Eviabest.gr

Μπορείτε να στείλετε τις δωρεάν αγγελίες, τα νέα σας και τις καταγγελίες σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Ιστότοπος: www.eviabest.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.